‘Gesprekscyclus Verbindend communiceren in de praktijk’ – gespreksleiders Walter Wagenaar en ds. Esther van der Panne.
Een gesprek dat uit de hand loopt? Ruzie? Geen contact meer? Je kunt er iets aan doen!
Het klimaat, vlees eten, de Nederlandse politiek, overlast in de buurt, de oorlog in het Midden-Oosten. Er zijn zoveel onderwerpen waarbij je voor je het weet ruzie hebt – of erger. Soms zit je er ineens middenin, zonder dat je dat wilt. Soms raak je zelf geïrriteerd. Soms begin je er daarom maar niet meer over. Hoe voorkom je dat een gesprek uit de hand loopt? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar niet verliest als je lijnrecht tegenover elkaar komt te staan?
Verbindend communiceren kan helpen om beter te begrijpen wat er met jezelf en anderen gebeurt als een gesprek dreigt te ontsporen en je elkaar dreigt kwijt te raken. Het geeft je gereedschap om moeilijke situaties samen op te lossen – of in ieder geval zonder ruzie uit elkaar te gaan. En het helpt om je hierin te oefenen.
Omdat we graag bijdragen aan meer verbinding tussen mensen bieden we drie zaterdagmiddagen aan om te oefenen in verbindend communiceren, rond drie thema’s: de buurt, politiek en democratie, en klimaatverandering. Voorbeelden uit de praktijk zijn daarbij steeds uitgangspunt.
De begeleiding is in handen van Walter Wagenaar uit Den Bosch, trainer in verbindend communiceren, en Esther van der Panne, predikant van de Remonstrantse gemeente. Kennis van verbindend communiceren is niet noodzakelijk. Het is prettig als u alle drie de keren meedoet, maar het is ook mogelijk om één of twee middagen aan te sluiten. Er is plek voor maximaal 16 mensen per keer. Kosten: vrijwillige bijdrage. Aanmelden (noodzakelijk) kan bij Esther van der Panne, evdpanne@upcmail.nl.
Verbindend communiceren in de praktijk 1 maart – in de buurt, 3 mei – over politiek en democratie, 21 juni – over klimaatverandering